Du kender følelsen – glæden ved at blive belønnet for dine mange forberedelser med en værtindegave fra venner eller familien. For findes der en bedre måde at vise taknemmelighed på over for sine værter? Lad dine børnebørn, niecer og nevøer vokse med opgaven og ansvaret for at arrangere en fødselsdag eller familiemiddag – giv dem en værtindegave som tak for deres store indsats.

Værtindegaven er en relativ ny tradition fra 1980’er, hvor vi begyndte at få flere penge mellem hænderne og holde større selskaber. Værtindegaven er (måske ikke så overraskende) en gave, man giver til husets vært eller værtinde – dvs. dem, der har stået for arrangementet.

Derfor kan ikke blot mænd og kvinder, men også større børn være den, der skal gives værtindegaver. For har de som regel ikke en finger med i spillet, når bordet skal dækkes og kagen bages? En god værtindegave til børn kunne f.eks. være:

Hvornår bør man give børn en værtindegave?

Det kan være svært at afgøre, hvornår man skal have en værtindegave med til sine værter – og til hvem den skal gives. For er det forældrene eller børnene, der har stået for arrangementet?

Er du blevet inviteret til fin middag eller voksenfest, kan det være en god idé at have en værtindegave med til børnene. Og hvorfor nu det, tænker du måske? Det er det, fordi børnene helt sikkert har hjulpet til med forberedelser og arrangeret sig efter festen, så de ikke forstyrrer de voksne for meget. Og så ved du jo også godt, at forældrene vil sætte lige så meget pris på det som at få en selv.

Står den på stor familiefødselsdag, og er der flere søskende i familieflokken, kan det være en god idé at tage en lille værtindegave med til storebroren eller lillesøsteren. På den måde undgår du ballade og sure miner, samtidig med at du giver udtryk for, at du er glad for, at de har hjulpet til med kagerne og ballonerne.

Har du stadig svært ved at holde styr på Emma Gads takt og tone, kan du med fordel læse om, hvornår det er en god idé at have en værtindegave med.

Sjove værtindegaver, som underholder hele aftenen

Har dine venners børn eller børnene i familien lagt et godt stykke arbejde i middagen eller festarrangementet, kan du med god grund belønne dem med en sjov værtindegave. Find en værtindegave, som kan underholde dem resten af aftenen – så har de det sjovt, og I har fred.

Har du et par fremtidige ingeniører i familien – eller er børnene blot nået en alder, hvor de er gode til at lege og bygge halvkomplicerede strukturer? Så kan du give dem en Spacerail kuglebane i værtindegave! Børnene vil helt sikkert elske de mange udfordringer og kuglekapløbet, når banen først er bygget. En rigtig god gave, der sagtens kan være værtinde gave til alle familiens børn på en gang.

Er børnene lidt yngre, men vilde med kreativt legetøj og trucks? Lad dem underholde sig selv med en sjov, børnevenlig værtindegave – en Magic Toy Truck. Tegn snørklede linjer og sjove baner på almindeligt papir og se, hvordan trucken kører rundt på de tegnede streger ved hjælp af en sensor.

Er det børnene, der har stået i køkkenet hele dagen, og er de vilde med at koge og bage? Så har vi fundet den perfekte værtindegave til dem! Frugt- og grøntsagsforme, som laver frugt og grønt om til sjove figurer! Find formene i børnenes yndlingsdyr – så har du alletiders værtindegave til de børn, som elsker at stå i køkkenet!

Værtindegaven, der er udover det sædvanlige

Er du en rigtig hygge-tante, eller vil du bare forkæle børnene lidt ekstra? Så kan du give dem en sjov og hyggelig oplevelse, I eller de og deres forældre kan dele senere på ugen.

Er det børnene, der har stået for maden – og er de vilde med at stå i køkkenet? Tag dem med til Karolie Triers køkken, hvor de kan lære at lave sund og lækker aftensmad med en rigtig kok! Kurset er den perfekte værtindegave til børn, som elsker at lave mad og hjælpe til i køkkenet.

Er der derimod krudt i ungerne, kan du give dem en værtindegave de sjældent vil glemme! Beløn deres store indsats med et prøvedyk i pool, hvor de har mulighed for at udforske flere dykkertekniker på sikkert vand.

Eller hvad med en overnatning i Kattegatcentret? Sov med hajer og gå på opdagelse bag kulisserne. Bliv aftens helt eller heltinde – giv en værtindegave til de unge værter, de sjældent vil glemme!

Det kan være svært at finde den perfekte værtindegave til børn, men hvor der er vilje, er der vej! Hvad end du kommer med den ene eller anden gave, vil din søde tanke helt sikkert vække glæde hos de heldige børn.

[Total:1    Gennemsnit:5/5]