Normalt giver vi ikke værtindegaver til en konfirmationsfest i Danmark. Men hvorfor egentlig ikke? Du kan være sikker på, at konfirmandens mor har knoklet for at give sit barn en god konfirmation, og der kan gaven da være en lille tak i forhold til det.

Der er ikke tradition for, at du giver konfirmandens mor en værtindegave  – men det skal jo ikke afholde dig fra at gøre det alligevel, hvis du har lyst. For selvom konfirmationsfesten er en dag, der primært handler om hendes barn, er det jo stadig rart for hende, at hun får en lille erkendtlighed for det store arbejde, hun har lagt i festen.

Du kan være sikker på, at hun har lagt rigtig meget arbejde i at skabe en god konfirmation til sit barn – og at du som gæst ser det og sætter pris på det, vil helt sikkert være noget, som hun bliver rørt over.

Men hvad skal du så give hende i gave? Det kan være svært at finde ud af, og måske har du ikke særlig meget tid til at komme på en god gave, når du også skal sørge for at finde en den rette gave til konfirmanden. Har du brug for ideer, kommer vi med nogle gode af slagsen her.

Blomster glæder altid

Først og fremmest er det selvfølgelig altid en god ide, at du tager nogle blomster med. Det kan være en buket eller en potteplante. Det er noget, som alle sætter pris på og kan bruge. Dermed behøver du ikke at være bange for, at det er noget, der måske skal byttes.

Blomsten er med til at vise konfirmandens mor, hvor meget du sætter pris på al det arbejde, som hun har lagt i festen. At du sætter pris på den gode mad, den flotte oppyntning og den hyggelige stemning. Selvom du giver konfirmandens mor en gave, bør du selvfølgelig også huske at rose konfirmanden. Det kan jo være, at han eller hun også har været meget inde over.

Badesalt eller duftlys

Tiden op til en konfirmation er mindst lige så stresset og nervøs for konfirmandens mor, som den er for konfirmanden. I din værtindegave til konfirmationsfesten kan du derfor også tage udgangspunkt i, at det skal være en gave, der kan få moren til at slappe af efterfølgende. Det kan for eksempel være ved at give hende noget lækkert badesalt eller et duftlys.

Badesaltet kan hun bruge til at skabe et lækkert skumbad med, hvor hun kan sidde og slappe af. Duftlysene kan være med til at skabe en hyggelig og rar atmosfære, hvor hun kan komme helt ned i gear.

Er konfirmandens mor en god veninde eller et nært familiemedlem, kan du også invitere hende på et spaophold efter konfirmationsfesten. Det giver hende en hel dag, hvor hun bare kan slappe af og ikke behøver at tænke på noget som helst praktisk.

Nævn moren i din tale eller sang til konfirmationsfesten

Hvis du vil holde en tale eller har skrevet en sang til konfirmationsfesten, kan det også være en lille værtindegave i sig selv, at du nævner, hvor hårdt konfirmandens mor har slidt for at skabe en god dag for sit barn. Det er selvfølgelig ikke noget, som du skal gøre meget ud af, da det jo er konfirmandens dag og dermed konfirmanden, som det skal handle om, men bare en enkelt linje kan både være rørende og sjov.

Give værtindegave ved konfirmationsfest ude i byen?

Det giver selvfølgelig god mening for dig, at du kommer med en værtindegave til en konfirmationsfest, der bliver holdt i hjemmet. Men hvad hvis den bliver holdt udenfor hjemmet for eksempel på en restaurant? Der har konfirmandens mor jo ikke haft nær så meget arbejde med konfirmationen. Bør du så komme med en gave?

Når konfirmationsfesten bliver holdt udenfor hjemmet, for eksempel på en restaurant som Club Riva i Rungsted, er der ganske rigtig ikke lige så meget arbejde for konfirmandens forældre. Der har de mulighed for at skræddersy konfirmationen, så den passer til deres behov. Uden at skulle tænke på hverken madlavning, oprydning, opvask eller underholdning. Det hele bliver arrangeret for dem.

Den type konfirmationsfester er typisk langt dyrere, end hvis forældrene havde valgt at holde festen derhjemme med hjemmelavet mad og et telt i haven. Det giver derfor stadig god mening, at du giver konfirmandens mor en værtindegave som en lille tak for, at I er blevet inviteret til konfirmation et så flot sted med udsigt udover lystbådehavnen og lækker mad.

Find flere ideer til gode værdindegaver her.

[Total:1    Gennemsnit:5/5]