Vælg en side

Du kender garanteret allerede til den populære Kay Bojesen abe, der ofte poserer på flotte billeder på Instagram. Men faktisk findes der også mange andre Kay Bojesen pyntefigurer, som egner sig perfekt som værtindegave. Læs med her, og find ud af hvilke pyntefigurer der kan blive din næste værtindegave.

Det bedste ved Kay Bojesen pyntefigurer er, at alle næsten har et eller andet forhold til dem. Blandt de populære figurer kan der, ud over aben, nævnes garderen, gravhunden, kaninen, fuglene og mange, mange flere.

Pyntefigurerne har noget helt særligt over sig med deres bløde linjer, stilistiske design og smukt udførte detaljer i træ. Netop derfor vil figurerne passe ind i næsten ethvert dansk hjem. Overrask din vært med en af de smukke figurer, og I vil garanteret straks indlede snakken om, hvilket trædyr, I bedst kan lide, og så er samtale i gang.

Den danske sølvsmed og designer Kay Bojsen blev født i 1886, og begyndte for alvor at eksperimentere med at lave træfigurer, efter han og konen fik deres søn, Otto, i 1919. Hans idé var at lave figurer, der både var i god og solid designmæssig kvalitet, men som samtidig var søde at se på og fulde af fantasi og leg. Med denne grundtanke skabte Kay Bojesen sine pyntefigurer, der stadig den dag i dag tiltaler barnet i os alle.

Overrask med Kay Bojesen figur som værtindegave

Er du på udkig efter en skøn værtindegave, så har du en god mulighed med disse figurer. Der er nemlig mange søde trædyr at vælge i mellem. Den mest populære er nok uden tvivl aben, der har været i produktion siden 1950’erne.

Men vil du gerne give ægte, dansk design, uden at prisen behøver at være skyhøj, så har du også mulighed for det. De små sangfugle kan fås fra omkring 300 kr. og er ganske pyntelige og søde at have stående fremme. Hvis de står næb mod næb, ligner det små kærlighedspapegøjer og vil være den perfekte værtindegave til parret.

Er din vært eller værtinde helt vild med danske klassikere? Så er den flotte garder helt sikkert et hit som værtindegave. Garderen er designet i farver og med den ranke stilling, og den røde, hvide og blå uniform samt den traditionelle garderhat vil du ikke være i tvivl om at denne herre vogter monarkiet.

Kay Bojesens unikke design er kun blevet mere populært efter hans død i 1958. Hvert år sælges der mange af figurerne både i butikker og på auktioner. Med denne værtindegave kan du derfor give et stykke historie, der endda kun bliver mere værd med tiden.

Det betyder værtindegaven

I virkeligheden betyder selve gestussen mere end gaven, når det kommer til værtindegave. Værtindegaven overrækkes til din vært, der kan være både mand, kvinde eller et par. Det er en fin måde at sige tak for invitationen og tak for arbejdet med forberedelser og lignende.

Den perfekte værtindegave er stilet, passer ind i værtens hjem og lægger måske endda op til en samtale. Kay Bojesens flotte pyntefigurer må siges at leve op til dette.

Find flere gode værtindegaver lige her.

[Total: 0   Gennemsnit: 0/5]